Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Μήνυμα του Ι. Βαρδακαστάνη στο istigmes.gr

Το μήνυμα του Ι. Βαρδακαστάνη στο istigmes.gr.

Διαβάστε το : 

Είμαι ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης (βιογραφικό σημείωμα) , υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, και την ίδια ώρα έχω την τιμή να προεδρεύω και στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία των αναπήρων, το European Disability Forum.

Έχουμε ήδη συναντηθεί στους αγώνες για τη δημοκρατία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάποιες από τις μεγάλες διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη το αναπηρικό κίνημα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια μέσα στην κρίση. Σίγουρα έχουμε συναντηθεί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λαίλαπα της ακροδεξιάς, ενάντια στην παλιά Δεξιά που εκφράζει η ΝΔ και στη νέα Δεξιά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με γνωρίζεις ως μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, του ΠΑΣΟΚ των κινημάτων, της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, του εκσυγχρονισμού, του αντιρατσισμού, ενάντια στον μισαναπηρισμό, ενάντια στην ξενοφοβία, χωρίς ποτέ να κατέχω κρατική θέση.

Προσωπικά αποδέχθηκα την πρόσκληση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τιμή, για να είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, μετά από μία μακρά πορεία, πέραν των 30 χρόνων στα κοινά. Η συμμετοχή μου σε αυτό τον νέο αγώνα είναι ταυτόχρονα πρόσκληση για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά και πρόκληση να εκπροσωπήσω τους αδύναμους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και να αγωνιστώ για την κοινωνική Ευρώπη που επιδιώκουμε, για την Ευρωπαϊκή Ένωση των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της ισότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Έχω εντρυφήσει στις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη νομοθεσία της καθώς και στον ορθό και αποτελεσματικό τρόπο παρέμβασης. Περισσότερο από όλα, όμως, με ενδιαφέρει να κατανοήσουμε όλοι οι πολίτες ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ε.Ε. στα χέρια άλλων. Στα χέρια των ευρωσκεπτικιστών, στα χέρια όσων ευαγγελίζονται πολιτικές λιτότητας, στα χέρια όσων δεν έχουν ψηλά στην ατζέντα το όραμα της Ευρώπης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ευθέως πρέπει να θέσουμε θέμα τροποποίησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που μας έφερε ως εδώ.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι. Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή στην Ελλάδα. Όπως λέει η Πρόεδρός μας: “ψηφίζουμε για να κάνουμε την 26η Μάη Πρώτη Ανάσταση”.

Σου ζητάω να με εμπιστευτείς και με την επιλογή σου να στρέψουμε το τιμόνι της Ευρώπης προς την κατεύθυνση του κοινωνικού κράτους, της πραγματικής εφαρμογής των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα, για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες με έναν ισόρροπο τρόπο μεταξύ οικονομίας – κοινωνίας και περιβαλλοντικής πολιτικής, ώστε να επιστρέψει η Ευρώπη στους πολίτες της.

Σε ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που μου διέθεσες.

Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Το link του άρθρου

arrow_back Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη στο site dikaiologitika.gr
Επόμενο άρθρο arrow_forward Συνέντευξη στο Blue Sky
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.