Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τώρα ψήφιση του διπλασιασμού των αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων- έστω για τον Δεκέμβρη 2020

Επείγουσες προτάσεις κατέθεσε έγκαιρα η  Ε.Σ.Α.μεΑ. στο σχέδιο νόμου: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται δικαίως γιατί στη ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί σε τροπολογία που αφορά στην προσαύξηση στο διπλάσιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τον Δεκέμβριο του 2020, δεν έχουν συμπεριληφθεί ανάλογα ευνοϊκά μέτρα για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ έχει αλλεπάλληλα τονίσει σε όλους τους αρμόδιους, και στον πρωθυπουργό της χώρας,  τον πολλαπλάσιο αντίκτυπο που έχουν οι συνέπειες της κρίσης της πανδημίας του COVID 19 στην απασχόληση και τη σταθερότητα του εισοδήματος των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και τον καθοριστικό παράγοντα των πάσης φύσεως οικονομικών κινήτρων που δίνονται στα άτομα με αναπηρία.

Ως εκ τούτου, η ΕΣΑμεΑ ζητά συμπεριληφθεί σε αυτήν την τροπολογία ανάλογη πρόβλεψη για το διπλασιασμό των επιδομάτων που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς και για τον διπλασιασμό της σύνταξης των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, δεν έτυχαν καμίας συγκεκριμένης οικονομικής στήριξης.

Η επίμαχη επιστολή.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.