Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση με την ηγεσία του ΤΕΕ

Συνάντηση με την ηγεσία του ΤΕΕ, τον κ. Γ. Στασινό, Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και τον κ. Ν. Μήλη, Πρόεδρο Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, είχαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μαζί με τις κ. Χρ. Σαμαρά, στέλεχος ΕΣΑμεΑ και Μ. Χριστοφή, εμπειρογνώμονα Προσβασιμότητας, συνεργάτη ΕΣΑμεΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την πρόσκληση για υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη στενής συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος,  όπως η προώθηση των αρχών του Καθολικού Σχεδιασμού και της προσβασιμότητας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, η εκπαίδευση του τεχνικού κόσμου σε θέματα προσβασιμότητας και αναπηρίας, η ανάπτυξη και συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικών με την προσβασιμότητα υποδομών κ.λπ.

Σε επιστολή που παρέδωσε ο κ. Βαρδακαστάνης, αναφέρεται ότι, ότι δεδομένης της πολυμορφικότητας της αναπηρίας η άρτια τεχνική γνώση θεμάτων όπως η προσβασιμότητα δεν αρκεί για την επίτευξη περιβαλλόντων χωρίς αποκλεισμούς αν δεν συμπορεύεται με τη βιωματική γνώση και εμπειρία των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων σε τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το ΤΕΕ σχετικά με την προώθηση της προσβασιμότητας και του καθολικού σχεδιασμού και την ανάπτυξη από κοινού εργαλείων που θα απευθύνονται στον τεχνικό κόσμο της χώρας.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.