Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

05.02.2020

Μηδέν αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με την ασφάλιση και τις συντάξεις, καθώς στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε ένα!

Η ΕΣΑμεΑ καταθέτει εκ νέου το πλαίσιο των αιτημάτων της και αναμένει άμεση απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Τα ζητήματα που θέτει οδηγούν στην εφαρμογή ενός δίκαιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο μέσω της διατήρησης ή και ενίσχυσης του εισοδήματος των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους.

08.02.2020

8ο Σεμινάριο ΕΕΔΑ: «Η πρόσβαση στην Ελληνική Ιθαγένεια: μια διοικητική προσέγγιση»

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 16.00 - 18.00, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΣΑ

Με θέμα «Η πρόσβαση στην Ελληνική Ιθαγένεια: μια διοικητική προσέγγιση», συνεχίζεται τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, ο Β΄ Κύκλος Σεμιναρίων που οργανώνει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 16.00 έως τις 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60). Στο σεμινάριο θα μιλήσουν η Έρικα - Ευρύκλεια Πραδάν και ο Χρήστος Σαριτζόγλου, Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών και Μέλη της ΕΕΔΑ. Το σεμινάριο είναι το 8ο κατά σειρά του Β΄ Κύκλου Σεμιναρίων «Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου» που οργανώνει η ΕΕΔΑ από τον Οκτώβριο του 2019 έως το Μάιο του 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107233221-2

European Disability Forum

06.02.2020

·        EU Humanitarian action needs to:

·        Be accessible

·        Reach persons with disabilities

·        Involver persons with disabilities in all processes.

This was the message that we and International Disability and Development Consortium IDDC brought to Commissioner for Crisis Management Janez Lenarčič during the meeting they had.

https://is.gd/qSttVf

04.02.2020

MEP Mónica Silvana González González, a member of the Disability Intergroup, presents her condolences to the friends and families of 8 people that died in a fire in a residential institution in Czechia. She condemns institutions that segregate persons with disabilities.

https://www.facebook.com/EuropeanDisabilityForumEDF/videos/197494708257404/

03.02.2020

Brexit and disability rights: what negotiators need to ensure.

Negative impacts that we want to see avoided include:

  • loss of social security benefits,
  • loss of access and availability of medicines,
  • loss of funding to disability-related programs,
  • loss of protection under EU law (such as passenger rights).

We also call on UK government and EU countries to ensure that the processes to apply for settled status are fully accessible to disabled persons.

Our statement: https://is.gd/2MKHhS

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.