Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

 

28.01.2020

Ι. Βαρδακαστάνης: Ο τραγικός θάνατος των 8 ατόμων με αναπηρία στην Τσεχία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι τα ιδρύματα πρέπει να κλείσουν!

Την θλίψη του εκφράζει το EDF, Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, και η ΕΣΑμεΑ προσυπογράφει κάθε λέξη, για τον τραγικό θάνατο 8 ανδρών με αναπηρία σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ίδρυμα στην Τσεχία.

Με θλίψη μάθαμε για τον τραγικό θάνατο των 8 ατόμων με αναπηρία κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε ίδρυμα στην Τσεχία. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους φίλους και τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και την ταχεία ανάκαμψη και ισχυρή υποστήριξη των τραυματιών.

Αυτή η φωτιά υπογραμμίζει όλα όσα είναι λάθος στα ιδρύματα. Δείχνει ότι η απομόνωση των ατόμων με αναπηρία στα ιδρύματα τους αφήνει απομονωμένους και εκτεθειμένους σε κάθε είδους κινδύνους. Σε κινδύνους κοινωνικής απομόνωσης, φτώχειας και αποκλεισμού, και σε αυτή την περίπτωση επίσης, θανάτου, εξαιτίας υποβαθμισμένων και μη ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να ζουν σε ιδρύματα στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να προλάβουν αποτρέψιμους θανάτους. Καλούμε να κλείσουν όλα τα ιδρύματα.

30.01.2020

Προτάσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων για τα άτομα με αναπηρία στο νομοσχέδιο για τον ειδικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων

Τις προτάσεις τις επί του νομοσχεδίου «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» υπέβαλε η ΕΣΑμεΑ, μέσω επιστολής καθώς και στη δημόσια διαβούλευση.

 

Δυστυχώς οι προτάσεις που είχε καταθέσει η ΕΣΑμεΑ στη διαβούλευση δεν εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο, με τη δικαιολογία ότι «οι υφιστάμενες διατάξεις καλύπτουν και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία». Ωστόσο, αυτό που έχει δείξει η εμπειρία είναι ότι όταν δεν περιλαμβάνονται στη νομοθεσία ρητές αναφορά στα άτομα με αναπηρία και στην Ε.Σ.Α.μεΑ., τότε αγνοούνται αφενός οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αφετέρου η συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Γι αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ απευθύνεται και στην Επιτροπή της Βουλής στην οποία βρίσκεται τώρα το νομοσχέδιο, μήπως κα ενσωματωθούν έστω τώρα.

European Disability Forum

31.01.2020

In 2016, before the Brexit referendum, the European Disability Forum expressed its strong commitment to a united Europe and our hope that the UK would remain within the EU. It was with regret that we acknowledged the results of the referendum.

Now that the United Kingdom will exit the EU, we would like to repeat our demand: the rights of persons with disabilities, and the most marginalized people, should not be negatively impacted. Negative impacts that we want to see avoided include loss of social security benefits, loss of access and availability of medicines, loss of funding to disability-related programs, and the loss of protection under EU law (such as passenger rights).

We call on EU and UK governments to bear in mind the persons with disabilities’ rights when preparing the future relationship agreement.

Our work on Brexit: http://www.edf-feph.org/factsheet-our-work-brexit

EESC - European Economic and Social Committee

31.01.2020

The United Kingdom 🇬🇧 will officially leave the European Union 🇪🇺 after 47 years of membership.

Sadly, this also affects our 24 British members, who have been working tirelessly on behalf of EUCivilSociety for many years, representing UK civil society on the EU level.

During our last Plenary session, on 23 January, it was time for the EESC to say its farewell and pay tribute to them. The moving ceremony showed the EESC's strong commitment to maintaining close ties with British civil society after Brexit.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.