Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ο Ι. Βαρδακαστάνης στον πρώτο Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά

Συνάντηση με τον πρώτο Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθούν ίσα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία, που αποτελούν το 15% του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις άμεσες προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος:

  • Να διασφαλιστεί ότι το σημείο εστίασης της Επιτροπής στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και την κεντρική θέση στις υπηρεσίες της Επιτροπής που είναι αφιερωμένες στα θεμελιώδη δικαιώματα.
  • Η υιοθέτηση μιας φιλόδοξης και καλά χρηματοδοτούμενης ευρωπαϊκής ατζέντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2020-2030, η οποία καθιστά την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.
  • Η προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών από την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα συμπεριλαμβάνει την  κατάλληλη προστασία και υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία.
  • Η υιοθέτηση νομοθεσίας ίσης μεταχείρισης που θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών και διατομεακών μορφών διακρίσεων.
  • Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων και ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να περιλαμβάνουν τις γυναίκες με αναπηρία

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: 

Ο νέος αντιπρόεδρος Μ. Σχοινάς θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Πρέπει να δούμε ελπίδα,  συγκεκριμένες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής ατζέντας που προστατεύει τα άτομα με αναπηρία, ειδικά εκείνα που υπόκεινται σε πολλαπλές διακρίσεις, όπως οι γυναίκες με αναπηρία και οι πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία. Είχαμε μια χρήσιμη και θεωρώ ελπιδοφόρα συνάντηση με τον κ. Σχοινά.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.