Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνεδρίαση στη Λυών και επίσκεψη στην έκθεση για τα θύματα πολέμων

Υπό τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum (EDF) Ιωάννη Βαρδακαστάνη συνεδρίασε η Εκτελεστική του EDF στη Λυών της Γαλλίας, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη Λυών μετά από πρόσκληση της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γαλλίας και έλαβε χώρα στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της πόλης, με την υποστήριξη του Δήμου της Λυών. Toν κ. Βαρδακαστάνη και τα μέλη της Εκτελεστικής υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Therese Rabatel.  Στη συνεδρίαση σχεδιάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το EDF μπροστά στο νέο τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις Ευρωεκλογές, σχετικά με τη νέα Διακομματική Επιτροπή για την Αναπηρία, το νέο Ευρωκοινοβούλιο και τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ακόμη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων, τα παρακάτω:

  • Ο Ευρωπαϊκός πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων: επόμενες ενέργειες σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό
  • Σύμβαση ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: μπροστά στην επόμενη επανεξέταση της ΕΕ
  • Η οριζόντια οδηγία για την ίση μεταχείριση.

Το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο, στο Δημαρχείο της Λυών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους 30 σωματείων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μελών των οικογενειών τους της πόλης. Συζητήθηκαν τόσο τοπικά ζητήματα όσο και η ατζέντα του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης, μαζί με τον αντιπρόεδρο του EDF Patrick Clarke επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου η Humanity Inclusion (πρώην Handicap International) πραγματοποιεί έκθεση ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και ιδιαίτερα των προσφύγων με αναπηρία. Για παράδειγμα, στο χώρο υπάρχει μια πολύ μεγάλη πυραμίδα από παπούτσια, όπου το κάθε ζευγάρι συμβολίζει μία ζωή που χάθηκε ή τον ακρωτηριασμό ενός ανθρώπου σε συνθήκες πολέμου, όπως για παράδειγμα στη Συρία. Οι κ.κ. Βαρδακαστάνης και Clarke ξεναγήθηκαν στην περιοχή από τον από τον Γενικό Διευθυντή της HI Manuel Patrouillard και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της Λυών Gérard Collomb.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.