Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ο Ι. Βαρδακαστάνης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη για την ανθρωπιστική βοήθεια και το προσφυγικό

Με τον Eυρωπαίο Επίτροπο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη είχε σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου συνάντηση στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης για θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα, τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την ανθρωπιστική βοήθεια. Στη συνάντηση ήταν επίσης η Human Rights Watch και το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Ο κ. Βαρδακαστάνης με τον κ. Στυλιανίδη συζήτησαν αναλυτικά την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τους πρόσφυγες με αναπηρία, καθώς και τον ρόλο των αναπηρικών οργανώσεων και πως μπορούν να συμβάλλουν στο εν λόγω θέμα.

Ο κ. Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη που δέχθηκε να χαιρετήσει στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία στις 6 Δεκεμβρίου: Περισσότεροι από 700 αντιπρόσωποι - άτομα με αναπηρία από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν για να συνεργαστούν με τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία, να ακούσουν από τους ευρωπαίους ηγέτες και να μοιραστούν τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις τους στην Ευρώπη σήμερα. Την έναρξη του 4ου Ευρωκοινοβουλίου θα κηρύξουν από κοινού ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ι. Βαρδακαστάνης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι,

Ο κ. Στυλιανίδης στο 4ο Ευρωκοινοβούλιο θα ανακοινώσει πως τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων θα γίνουν πλήρως προσβάσιμα και ενταξιακά για τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε:

Γνωρίζουμε ότι αναγνωρίζετε τη δέσμευση της ΕΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία μέσω της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία και εργάζεστε για να  εξασφαλίσετε ότι τα άτομα με αναπηρία θα επωφεληθούν από κάθε χρηματοδότηση ανθρωπιστικής δράσης από τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (ECHO)

Ο κ. Βαρδακαστάνης συνέχισε:

Η ΕΕ δεν έχει υπογράψει απλώς τη Σύμβαση, αλλά έχει επίσης εγκρίνει τον Χάρτη για την Συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στην Ανθρωπιστική Δράση. Με εκκίνηση στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, ο Χάρτης αυτός υπογράφεται τώρα από οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, κράτη και μια σειρά ανθρωπιστικούς φορείς. Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν επίσης εγκρίνει τον Χάρτη (Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) και μαζί με τους εταίρους μας ζητάμε από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να το πράξουν.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης μίλησε για τη δέσμευση της ΕΕ για το Πλαίσιο Δράσης του Σεντάι και τον Χάρτη για την Συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στην Ανθρωπιστική Δράση. Υπενθύμισε επίσης τις σοβαρές καταστάσεις που έχει βιώσει στις υπερπόντιες αποστολές του, όπου είδε από πρώτο χέρι την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία σε ανθρωπιστική κρίση, όπως η κατάσταση στα σύνορα του Μπανγκλαντές με τη Μιανμάρ.Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.