Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ζωντανά η εξέταση της Ελλάδας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Στο πλαίσιο της εξέτασης της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Γενεύη, και όπου η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέθεσε την Εναλλακτική της Έκθεση, η αντιπροσωπεία της, που αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, πρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ., Κώστα Γαργάλη, ταμία, Φωτεινή Ζαφειροπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. και Αντωνία Παυλή, ερευνήτρια του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της Ε.Σ.Α.μεΑ., είχε συνεχείς επαφές.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το σοβαρό θέμα της αποϊδρυματοποίησης και τονίστηκε για ακόμη μία φορά ότι πρέπει να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες ώστε να ξεριζωθούν τα φαινόμενα τύπου Λεχαινών. Επίσης συζητήθηκαν οι συνέπειες της ελληνικής κρίσης στην κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, όπως και ζητήματα Αυτόνομης Διαβίωσης, εργασιακά θέματα των ατόμων με αναπηρία κλπ.

Στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. θα συμμετέχει στο διάλογο μεταξύ της Επιτροπής του ΟΗΕ και της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πορεία υλοποίησης της Σύμβασης στη χώρα μας, καθώς και την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα. Αυτή η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το facebook της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, όπως και η ζωντανή μετάδοσή του, την Τετάρτη στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.