Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Απαράδεκτη φρασεολογία σχετικά με την Αναπηρία από βουλευτή - Άμεσα να ανακαλέσει ο κ. Γρηγοράκος

Η ΕΣΑμεΑ έρχεται για μια ακόμη φορά να στηλιτεύσει φαινόμενα αρνητικής αναφοράς στην Αναπηρία, μετά την απαράδεκτη έκφραση από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στις 19 Αυγούστου, αναφερόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή,  προέβη σε μια απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά αναφορά σχετικά με την αναπηρία του. Η ταύτιση της οπτικής αναπηρίας του υπουργού Ναυτιλίας με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στο Σαρωνικό, είναι άσχετη με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζει δε και προωθεί μια λογική βαθιά στιγματιστική.

Όπως και στο παρελθόν (περίπτωση Σόιμπλε- Λαζόπουλου, Τζήμερου, Πρετεντέρη κλπ.), έτσι και τώρα, η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει απερίφραστα και ζητά από τον κ. Γρηγοράκο να ανακαλέσει άμεσα. Η δήλωσή του στις 19/8 δεν περιποιεί τιμή ούτε στον ίδιο, ούτε στον πολιτικό του χώρο, ούτε στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί στη Βουλή.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.