Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ζητά την ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών ποσοστού αναπηρίας εκτός ΚΕΠΑ

Την αδυναμία έκδοσης Κάρτας Αναπηρίας για αρκετούς πολίτες με αναπηρία τονίζει με έγγραφό της στους αρμόδιους η ΕΣΑμεΑ, λόγω μη ψηφιοποίησης των αποφάσεων πιστοποίησης αναπηρίας από Υγειονομικές Επιτροπές εκτός ΚΕΠΑ.

Πολλά άτομα με αναπηρία διαθέτουν πιστοποίηση ποσοστού αναπηρίας από Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή και δεν μπορεί να της ανασύρει ηλεκτρονικά το σύστημα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή για εκείνους η έκδοση Κάρτας Αναπηρίας.

Η μη κατοχή Κάρτας Αναπηρίας, αποκλείει τους προαναφερόμενους πολίτες από οποιαδήποτε παροχή συνδέεται με την εν λόγω Κάρτα και τους υποχρεώνει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας, εκθέτοντας τα προσωπικά τους δεδομένα, σε πληθώρα υπηρεσιών που ζητούν απόδειξη της αναπηρίας τους και επίσης τους στερεί το δικαίωμα εξυπηρέτησης κατά προτεραιότητα από όλες τις υπηρεσίες.

Ζητείται η άμεση ψηφιοποίηση των πιστοποιήσεων αναπηρίας που έχουν εκδοθεί και εκδίδονται από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τα πρότυπα των ΚΕΠΑ, ώστε να καταστούν δικαιούχοι της Κάρτας Αναπηρίας και οι εκατοντάδες πολίτες με αναπηρία που έχουν εξεταστεί από τις προαναφερόμενες επιτροπές.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.