Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ο Ι. Βαρδακαστάνης στο Ρέθυμνο - πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 10.30 π.μ. Δημαρχείο Ρεθύμνου

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν από κοινού ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Κύπρου Χρίστος Ζαννέττου, με αφορμή την 4η Τεχνική Συνάντηση του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός - Αειφόρος Τουρισμός/ In-Heritage», την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου , στις 10.30 το πρωί στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Οι τρεις ομιλητές θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους του Τύπου για την 4η Τεχνική Συνάντηση, η οποία διεξάγεται στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Για την υλοποίηση του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός», συνεργάζονται ο Δήμος Ρεθύμνης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο Δήμος Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας, εκ μέρους της κυπριακής πλευράς.

Το έργο επικεντρώνεται στη βελτίωση της προσβασιμότητας, την ανάδειξη και προβολή φυσικών και πολιτιστικών χώρων των τριών συμμετεχόντων Δήμων καθώς και στην ανάπτυξη κοινών στρατηγικών και εργαλείων, προκειμένου να αναδειχθούν ως τουριστικοί προορισμοί που πληρούν τις προϋποθέσεις ποιοτικής φιλοξενίας όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών .

Είναι γεγονός ότι η διασυνοριακή περιοχή και ιδιαίτερα οι τρεις Δήμοι ( Ρεθύμνης, Αγίας Νάπας και Σωτήρας) αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με εξαιρετικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Με διαρκή προσήλωση στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, τη χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου, τη διεύρυνση και την ποιοτική εξέλιξη του μεριδίου της τουριστικής αγοράς που κατέχουν, οι τρεις δήμοι επιδίδονται οργανωμένα και συστηματικά στην προσέλκυση νέων επισκεπτών, με υποδομές και δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες επισκεπτών που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα Άτομα με Αναπηρία, με κινητικά προβλήματα, συνάνθρωποι μας της Τρίτης Ηλικίας κ.α.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι υπηρετούνται μέσα από το εν λόγω διασυνοριακό έργο στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Ρεθύμνης , Αγίας Νάπας και Σωτήρα.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.