Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εκπαιδευτικά Σεμινάρια «Προωθώντας τη Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα», Καλαμάτα - 24.10, Κόρινθος - 26.10

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. 

Στο πλαίσιο της Δράσης «Diversity up» (Πακέτο Εργασίας 8) θα υλοποιηθεί ένας κύκλος εκπαιδευτικών - ενημερωτικών σεμιναρίων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους καθηγητές και τους διευθυντές των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (Γεωρ. Καρέλια, Ανατολικός Συνοικισμός, Τ.Κ. 24100).

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους καθηγητές και τους διευθυντές των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου (περιοχή Αγίου Γεωργίου, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100).

Οι προσκλήσεις, οι αιτήσεις και τα προγράμματα των Σεμιναρίων ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ.

Προκειμένου για τη συμμετοχή σας, παρακαλείσθε να στείλετε την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: esamea2@pel.cosmotemail.gr (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Τα Σεμινάρια τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης «Diversity up», αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ο 1ος Παν-πελοποννησιακός διαγωνισμός των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων με σκοπό την ανάδειξη 5 videos που θα προωθούν την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στο εκπαιδευτικό, και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής. από το νέο έτος. Τα videos θα προβληθούν ως τηλεοπτικά spot στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και ο Μαθητικός Διαγωνισμός είναι μέρος ενός συνόλου καινοτόμων δράσεων για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πελοποννήσου, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κα Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964 (8.00 - 16.00).


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.