Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δικαίωμα άμεσης μετάθεσης, απόσπασης, τοποθέτησης σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ με αναπηρία ή χρόνια πάθηση!

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί την ένταξη των εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, αλλά και των εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που είναι γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες, σύζυγοι, αδέλφια και τέκνα ατόμων με βαριές αναπηρίες, σε ειδική κατηγορία, με δικαίωμα άμεσης μετάθεσης, απόσπασης και οριστικής τοποθέτησης σε σχολικές δομές στον τόπο προτίμησής τους.

Τις δίκαιες διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά η ΕΣΑμεΑ από νεοδιοριζόμενους (αναπληρωτές και μόνιμους) εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, αλλά και εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που είναι γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες, σύζυγοι, αδέλφια και τέκνα ατόμων με βαριές αναπηρίες, σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν στις τοποθετήσεις τους σε σχολικές δομές, απέστειλε με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ στην υπουργό Παιδείας.

Η ΕΣΑμεΑ έχει τονίσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους ότι η σταδιακή κατάργηση όλων των ευεργετικών διατάξεων που είχαν προβλεφθεί, στο πλαίσιο των εύλογων προσαρμογών στην εργασία, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω κατηγορίες εκπαιδευτικών στις τοποθετήσεις τους σε σχολικές δομές, οι οποίες τους προστάτευαν ώστε να μην τοποθετούνται σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη, διευκολύνοντάς τους στην άσκηση των καθηκόντων τους στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό, με την πανσπερμία νομοθετικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα, έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα και δυσκολίες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και στην οικογενειακή τους ζωή και καθημερινότητα και έχει τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.