Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με θετικό πρόσημο έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του γενικού γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ. Βασίλη Κούτσιανου, του β΄ αντιπροέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γρ. Λεοντόπουλου και του υπουργού Κ. Σκρέκα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ο κ. Κούτσιανος παρέδωσε στον υπουργό επιστολή με αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, ζητώντας διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις για τα άτομα με αναπηρία και την επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των φορέων κοινωνικής φροντίδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της συνομοσπονδίας ανέφεραν την ανάγκη δημιουργίας πλατφόρμας στην οποία θα περιλαμβάνονται τα κτίρια που στεγάζουν την Ε.Σ.Α.μεΑ., τις Ομοσπονδίες της, τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μέλη της, τα κέντρα διημέρευσης που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.λ.π. που χρήζουν επιδότησης για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ενεργειακού κόστους.

Αναφέρθηκε, επίσης, η ανάγκη εξειδίκευσης μέτρων στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως αυτό που έχουν διαπιστώσει και από το υπουργείο είναι πως πράγματι μεγάλοι λογαριασμοί προέρχονται από φτωχά νοικοκυριά, πως γίνεται προσπάθεια υποστήριξης ειδικά των ατόμων με αναπηρία με την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και πως θα εξεταστεί η τιμολόγηση με μείωση της τιμής κιλοβατώρας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.