Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δώστε λύση στο πρόβλημα μισθοδοσίας του έκτακτου προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας!

Επείγουσα επιστολή στην υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την καταβολή της μισθοδοσίας στο έκτακτο προσωπικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (Κ.Κ.Π.).

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισκέφτηκε το υπ. Εργασίας και είχε συνομιλίες και επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διερευνήσει το θέμα αλλά και να καταθέσει την αγανάκτηση της Συνομοσπονδίας.

Η ΕΣΑμεΑ έχει δεχτεί διαμαρτυρίες από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό στα Κ.Κ.Π. για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας και πρόληψης από τη διάδοση του covid-19, οι οποίοι από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και σήμερα, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Διαπιστώθηκε ότι η μισθοδοσία τους δεν θα καλύπτεται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που τροφοδοτεί το ΕΣΠΑ και γι' αυτό το λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού από το Π.Δ.Ε. και το ΕΣΠΑ, η ΕΣΑμεΑ ζητά από την υφυπουργό να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία τους από 01.10.2021 και μετά, από τον προϋπολογισμό των Κέντρων, ώστε να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να παρέχουν με ασφάλεια και επάρκεια τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους στα άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις που περιθάλπονται σε αυτά.

Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, όταν μάλιστα σημαντικός αριθμός εργαζομένων στα Κέντρα αυτά βρίσκονται από την 1η Σεπτέμβρη σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησης στον εμβολιασμό.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.