Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση με τον υπ. Οικονομιών ή παράσταση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία;

Με κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου προειδοποιεί η ΕΣΑμεΑ τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, καθώς παρά τις συνεχείς πιέσεις δεν έχει κάνει ακόμη δεκτό τον ορισμό συνάντησης με εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ, ώστε να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα διεκδικεί: Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, πρόβλεψη ειδικής μέριμνας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών για τις ενεργειακές ανατιμήσεις, επίλυση σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τον ΕΝΦΙΑ, από τα τεκμήρια του εισοδήματος κ.α. Αναλυτικά τα αιτήματα σε προηγούμενη επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έγιναν αποδέκτες καμίας μορφής κρατικής ενίσχυσης. Αυτό δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής τους, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη το πρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης. Στην τελευταία επιστολή της στον υπουργό η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι έχει ζητήσει πάρα πολλές φορές συνάντηση από τον υπουργό ώστε να συζητηθούν πιο διεξοδικά τα εν λόγω ζητήματα.

«Εάν δεν οριστεί και τώρα συνάντηση μαζί σας, μας αναγκάζετε να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Νοεμβρίου έξω από το Υπουργείο».

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.