Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση εργασίας ΕΣΑμεΑ- υπουργού Εσωτερικών

Σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη προσήλθε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τους κ.κ, Β. Κούτσιανο, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Ε.Γ. της ΕΣΑμεΑ και Χριστίνα Σαμαρά, στέλεχος της ΕΣΑμεΑ.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που καταγράφονται στο υπόμνημα που παραδόθηκε στον υπουργό, από τον οποίο πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν σε διάστημα 15 ημερών απαντήσεις.

Συνοπτικά συζητήθηκαν: το σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, για το οποίο μάλιστα ο υπουργός τόνισε ότι ήδη ισχύει ένα από τα θέματα που τίθενται στο υπόμνημα (ν. 4765/2021, Άρθρο 6 «Προγραμματισμός θέσεων για τα άτομα με αναπηρία. 1.Στην παρ. 1 στην οποία αναφέρεται ότι ποσοστό 12% των θέσεων μόνιμου προσωπικού που προκηρύσσονται καλύπτεται από άτομα με αναπηρία, πρέπει να τονιστεί ότι το ποσοστό αυτό υπολογίζεται επί του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά»). Επίσης θέματα αναφορικά με τις προσλήψεις, θέματα προτεραιότητας ατόμων με αναπηρία, μοριοδότησης, εύλογων προσαρμογών στην εργασία κλπ.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.