Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- EDF
Την έναρξη του 3ου Ευρωκοινοβουλίου ΑμεΑ κήρυξαν M. Schulz & Ι. Βαρδακαστάνης

Την έναρξη των εργασιών του 3ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία κήρυξαν από κοινού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF (European Disability Forum) Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, το 3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία συγκεντρώνει πάνω από 450 αντιπρόσωπους οργανώσεων ατόμων με αναπηρία από ολόκληρη την Ευρώπη. Παρίστανται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρωβουλευτές και με εκπροσώπους της ΕΕ για να συζητήσουν πώς η Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Βαρδακαστάνης διακήρυξε την πεποίθησή του ότι αυτό το σπουδαίο γεγονός, το 3ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία συνεδριάζει στις συνθήκες μιας από τις πιο άσχημες κρίσεις που έχει γνωρίσει η Ευρώπη, τη στιγμή που οι ηγέτες της δεν μπορούν να συμφωνήσουν με πιο τρόπο θα προστατέψουν τα άτομα με αναπηρία: 

«Σήμερα είμαστε εμείς, οι εκπρόσωποι των αναπηρικών οργανώσεων της Ευρώπης, που θα δείξουμε στους ηγέτες της ότι υπάρχει λύση: Και αυτή είναι περισσότερη Δημοκρατία! Περισσότερη Συμμετοχή! Είμαστε περισσότεροι από τα προηγούμενα 2 Ευρωκοινοβούλια ΑμεΑ, είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας! Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την προστασία μας από μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε καθόλου, είμαστε εδώ για να ακουστούμε. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες με αναπηρία, ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία, ιδιαίτερα για τους συναδέλφους μας που ακόμα ζούνε σε ιδρύματα…

Σήμερα θα συζητήσουμε με τους ευρωβουλευτές. Σήμερα θα ψηφίσουμε την στρατηγική μας για τα χρόνια που έρχονται. Σήμερα θα διεκδικήσουμε όλοι οι Νόμοι και οι Οδηγίες της ΕΕ να είναι πλήρως συμβατές με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία! Σήμερα θα απαιτήσουμε να μην δοθεί ούτε ένα σεντ από τα χρήματα της ΕΕ σε υπηρεσίες ή αγαθά που δεν είναι πλήρως προσβάσιμα!

Το «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς» δεν είναι μόνο ένα σύνθημα. Για εμάς είναι τρόπος ζωής. Ειδικά τώρα, στην περίοδο της κρίσης που έχει χτυπήσει την καρδιά της Ευρώπης. Εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Για εμένα προσωπικά ήταν ιστορική τύχη που ήμουν πριν 3 ημέρες στην τεράστια διαδήλωση των ατόμων με αναπηρία στην Ισπανία. Έτσι κινούμαστε και στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Σας καλώ να γυρίσουμε στις χώρες μας αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας από τα μέτρα λιτότητας και τις επιπτώσεις της κρίσης. Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Μεταφέρετε αυτό το μήνυμα στα χωριά, στις πόλεις, στις καρδιές όχι μόνο των ατόμων με αναπηρία, αλλά σε όλους τους ανθρώπους»!

Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.